Tort aniversar

de ela in Torturi, 12 Feb 2014 | 5670 vizualizari

 

daca tot a fost ziua mea,am facut DOUA torturi,asa,ca sa nu ma dezmint,fetele de pe site stiu despre ce vorbesc )))))....acesta este unul dintre ele

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 10oua
  • 10linguri zahar(eu am pus 5 zahar brun si 5 linguri zahar alb)
  • 10linguri faina
  • 2linguri praf de budinca
  • 70gr amidon alimentar
  • 1plic praf de copt
  • 2linguri cacao(eu am pus una si nu a iesit prea colorat)
  • 1plic zahar vanilat(cu aroma de rom,am pus eu)
  • 2prafuri sare
  • CREMA:
  • 250gr crema mascarpone
  • 200ml frisca lichida
  • 1conserva mica compot mandarine(sau alte fructe)
  • 1plic intaritor de frisca
  • 150gr zahar pudra
  • GLAZURA:
  • 100gr ciocolata
  • 50gr unt
  • 50ml frisca lichida
  • 50ml lichior de oua(sau altfel)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

Punem la scurs fructele din compot intr-o sita.

Cernem faina, cacaoa, praful de ciocolata,amidonul si praful de copt. Mixam bine albusurile cu un praf de sare  pana se intaresc, apoi incorporam treptat  5linguri zahar si zaharul vanilat si batem bine dupa fiecare lingura adaugata.

Galbenusurile le frecam cu celalalte linguri de zahar si un praf de sare,pana se albesc.Incorporam in crema de galbenusuri vreo 7linguri de albusuri batute,omogenizam bine,apoi adugam amestecul de faina,amestecam incet de jos in sus,iar la final adaugam restul de spuma de albusuri si omogenizam bine compozitia.

Tapetam o forma de tort de 28cm sau de 26 cu hartie de copt in care turnam aluatul si dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit,pana se coace blatul.Facem testul cu scobitoarea.

Lasam blatul sa se raceasca treptat,inca cateva minute in cuptor,apoi il scoatem.Taiem in doua cand s-a racit.

Mixam crema mascarpone cu zaharul pudra cateva clipe.Separat mixam frisca cu intaritorul,apoi incorporam crema mascarpone si mai batem cateva clipe(nu mult ca stricam crema mascarpone)Adaugam si fructele si amestecam usor.

Insiropam blatul de jos,adaugam crema,apoi punem din nou foaia de blat,

Topim ciocolata cu untul,lichiorul si frisca si glazuram tortul.Ornam dupa gust.

TIPS-URI

1

daca faceti blatul in forma mai mic sau iese mai inalt,taiati in trei si puneti mai multa frisca in crema

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata